Сани, родена в България, но не е отгледана в семейство на ловци. Израснала е на открито и страстта й към фотографията и документалните филми я отвежда към ловния бизнес.

 sani 09

Започвайки като фотограф, Сани преминава към кариерата на професионален ловец. Била е с ловци, споделяла е опита им и е имала своите предизвикателства в различни ловни ситуации. Тя казва, че е научила всичко по трудния път от срещите си с дивите животни и хора на открито и е придобила знанията си сама за различните ловни райони.

Сани има три магистърски степени по икономика, международни икономически отношения и по журналистика. Освен това, Сани е професионален видеооператор и запален фотограф на приключения и документални филми за природата по целият свят. Тя също пише статии за няколко ловни списания и уебсайтове в България и чужбина.

sani 03

По-късно, когато ловците започнали да я питат за препоръки за конкретни ловни области, Сани решава да започне собствена компания за пътувания и лов. С подкрепата на съпруга си и бизнес партньор Владимир тя се превръща в ловец. Въз основа на опита си, натрупан през годините, тя получава разрешително за лов в България. Тя е лицензиран ловен организатор и в Гърция.

sani 04

Сани обяснява какво е уникалното в нейната компания. „Ние предоставяме нашият дългогодишен опит в ловни зони със свободен дивеч. Участвайки в снимачния бизнес повече от 15 години, ние сме добре дошли във всяка ловна територия. Нашите професионално направени научно-популярни филми за дивата природа и документалните ни филми за лов и риболов се излъчват по всеки от европейските ловни телевизионни канали. Можем да предложим на нашите клиенти най-добрите територии за лов, защото сме уважаван партньор и аутфитер. “

sani 07

Години наред, посветени на лова създават и много преживявания и натрупан опит. Сани разказва за някои от най-запомнящите се. „Имах уникалната възможност да организирам и снимам много ловове на двамата най-признати и уважавани ловци с лък и наши добри приятели - Арчи Несбит и Гари Богнър, бивш президент на Сафари клуб. Приятелството ми с Гари и многото успешни ловувания заедно бяха причината да започна нашия ловен бизнес в Гърция. В начлото първите два пъти, когато заедно ловувахме в Гърция, имаше проблеми. След тези неуспешни опити реших да не оставям Гари без трофей от Кри Кри козирог. Започнах от нулата и на следващия сезон поканих Гари да опита новата ми ловна територия. Той доби своя козирог, защото ние ловувахме с напълно различен и професионален подход. Кри Кри козирога на Гари е първият, застрелян с лък и стрела и заснет на видео. Това беше едно от най-запомнящите се пътешествия в моя живот. Ние сме единственият легален аутфитър там и сме добили много трофеи Кри Кри козирози с нашите ловци. "

sani 01

Като запален фотограф, Сани организира в допълнение към лова и фотографски обиколки и разглеждане на забележителности. И България, и Гърция имат следи от най-древната Европейска история и много антични места, които си заслужава да се видят. Журналистическите усилия на Сани са насочени към опазване на Кри Кри козирога, като коренен и уникален вид за Гърция и срещу неговия нелегален износ и лов на тези козирози в чужбина. Тя има частна организация с нестопанска цел в Гърция, посветена на предотвратяването на незаконната търговия с видове съгласно Бернската конвенция. Тяхната цел е да установят устойчиво използване на дивата природа от взаимноизгодното сътрудничество на държавните институции с местните жители в региони с възможности за развитие на целогодишен алтернативен туризъм. Тя участва, като продуцент и водещ в няколко телевизионни сериала. Сафари клуб се рекламира в нейните телевизионни предавания, които се излъчват в почти 60 страни по света.

sani 05