Телевизионна документална поредица за малки и големи любители на дивата природа.
Заснета с ултра висока резолюция в стила на Нешънъл Географик разказва за живота на дивите обитатели в България и битките им за оцеляване през сезонните промени.
Намираме се в източната част на европейския континент. Точно тук е разположена една малка държава, съхранила дивата си природа непокътната през вековете. България е една от първите държави в Европа и единствената, която е запазила непроменено името си в последните 13 века.
Освен него, тук е запазена и голяма част от флората и фауната, недокоснати от човешката експанзия на континента. И въпреки, че едва 5% от територията на страната е заета от природни паркове и резервати, в цялата страна всички хора се грижат за опазването на дивата флора и фауна.
И въпреки, че територията е намалена през вековете и вече не достига до три морета, все още пази съкровищниците на първите цивилизации на този континет. Освен златните съкровища и хилядолетна култура, тук е съхранено едно безценно богатство - Дивата България.

„Горда стара планина, до ней Дунава синей. Слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила родино, ти си земен рай!“
С тези думи описва своята страна един древен народ - раят на дивите животни. Страна с безкрайни плодородни равнини, пресечени от гъсти, зелени гори. Приказно красиви планини. Кристално чисти езера и реки. Тук са намерили дом и убежище стотици видове птици и животни.
Един див остров в сърцето на Европа. Кръстопът на древните пътища, свързващи Евразия с Африка.
Отправна точка не само за хората, покорили континента, но и за много видове птици и животни, мигриращи на север и юг и насочвани от хилядолетни инстинкти към местата за сватбуване и гнездене. Арена на ожесточени гладиаторски боеве за елените.
Мястото, където цивилизацията все още не е унищожила природата си.

WBulgaria banner 4