Малко са ловците постигнали в своя професионален и спортен живот това, което има Гари. Пътешественик и бивш летец от гражданската авиация Гари е запален ловец, успешен бизнесмен и видео продуцент на няколко телевизионни поредици.

 Gari Bogner 03

Заслужено той е признат от Конгреса на Съединените Американски Щати за цялостния си принос в спортния лов с лък като международен посланик на ловците с лък.
С над 5 десетилетия ловен опит Гари се превърна в един от най-успешните ловци с лък в света. След многобройни пътешествия до шестте континента и посетени над 125 държави, за да ловува над 125 вида едър дивеч, през 1995 г. Гари получи наградата за Световен ловец на годината на SCI и влезе в залата на славата за своите ловни постижения и принос за развитието на спортния лов с лък. През март 2002 г. специална чест бе отдадена на Гари по време на 107-ата сесия на Конгреса на САЩ - Почетният Джеймс Барсия от Мичиган в Камарата на представителите на САЩ връчи на Гари благодарствено писмо и го призна за Международният посланик за ловците с лък по света.

Gari Bogner 02

 

Гари Богнър е ловец и лидер в опазването на дивата природа.
Родом от Мъскигън, Мичиган, Гари открива страстта си към лова още през младостта си, когато за пръв път започва да ловува дребен дивеч и елени. Син на служител от горската служба на Мичиган, Гари бързо развил стремеж към опазване на дивата природа и особено към ловът с лък. До 17-годишна възраст той вече притежава магазин за стрелба с лък и произвеждал собствени стрели за местните ловци. Днес, след повече от 45 години, посветени на стрелбата с лък, Гари е известен като „Международен посланик на лова с лък“.


Ловните умения и постиженията на Гари са легендарни в целия свят. Той е ловувал на шест континента и е събирал над 60 различни видове едър дивеч с лъка си. Той е и първият ловец с лък, който ловува в бившия Съветски съюз и поваля гигантска руска мечка в Камчатка, руска антилопа Сайга, чукотски лос, елен Сика и овен Марко Поло Аргали. Той притежава изумителен брой ловни видео-записи. Гари е повалил над 25 африкански вида едър дивеч, а понастоящем неговият бял носорог се счита, като първият, който някога е повален с лък.
В Северна Америка той има над 29 вида едър дивеч, включително и най-високо класираната полярна мечка в книгата на рекордите на Сафари Клуб. Гари е едва петият ловец с лък, който успешно завършва Северноамериканския супер шлем, прибирайки всички 28 животни от Северна Америка само с лък и стрели. В момента той е и единственият ловец с лък, повалил овен Марко Поло с лък. Той дълбоко вярва, че дивата природа е възобновяем ресурс и че ловът играе важна роля в неговото управление.
Гари Богнър има голям принос в опазването на дивата природа и дивите животни и му пожелаваме наслука и точен мерник, дори на стотния си рожден ден.
Нямаме съмнение, че той ще продължи да стреля точно и истински от името на всички ловци, стрелци и природозащитници по целия свят.

Gari Bogner 03