Том Миранда е добре познат на ловците в Америка. Той е телевизионен продуцент и ловец с лък. Том е телевизионен водещ, трапер и авантюрист и е напълно отдаден на приключенията в дивата природа.

 US banner 06

В средата на 80-те Миранда печели известност като професионален трапер. Той продуцира и предлага своите уроци за лов с капани на VHS видео касети в САЩ и Канада. Миранда е пилот и използва малкият си самолет, за да достига до нови територии за лов с капани. Това е интересна иновация, която прави видео уроците му изключително популярни.
Освен с капани той ловува и с лък и стрели. Миранда обича тръпката от лова с лък. Магията от непосредственото издебване на животните го завладява и през 1992 г. започва да прави свои ловни филми. С напредване на времето той успява да създаде свой приключенски телевизионен сериал, излъчван по ESPN. Самоук в телевизионната продукция, Миранда наема видеооператори на свободна практика, за да записват неговите приключения. След това абсолютно сам да пише, продуцира и редактира телевизионните си епизоди. Том скоро става популярен в ESPN, като лудия ловец с лък, който ще направи всичко, за да постигне целта си. Тъй като приключенското му шоу включва вълнуващи каскади с небесно гмуркане, езда на бикове и скачане на бънджи ..... заедно с лъка си, то става супер популярно в САЩ и Канада.

Tom 02

През 2011 г., Миранда завършва 13-годишната си работа по заснемането на епизодите на всички трофейни ловове за Супер Шлема на Северна Америка. Тогава служители от Книгата за рекордите на Сафари Клуб се свързват с него, за да обсъдят ловните му постижения. С над 20 години производство на телевизионни серии за лов, Миранда е обиколил света и комисията от Сафари клуб го знае. След проверка на Списъка с добитите от него видове, Сафари клуб потвърждава, че ловеца е много близо до изпълнението на всички изисквания за получаването на най-престижната Световна награда за лов. След известно обсъждане и планиране, Миранда се заема да попълни липсващите видове в своята колекция. През последните седем години Миранда е изцяло посветен да ловува 70 вида едър дивеч на шест континента, за да попълни трофейните си експонати и получи своята престижна награда.

Tom 03

Световната награда за лов на SCI е престижно постижение, особено за любителите на ловът с лък. До днес само пет ловци с лък са успели да я получат. Това са добре познатия ни ловец с лък от Канада - Арчи Несбит, бившия президент на SCI и утвърден от конгреса на САЩ посланик на ловците с лък - Гари Богнър. Третият притежател е също наш добър приятел и отдаден ловец с лък - Байрон Садлер, а четвърти е Рикардо Лонгория, с когото ще ви запознаем скоро. Последният, пети притежател на Световното отличие за лов на SCI е Том Миранда. Том е уникален с факта, че е заснел на видео всички свои световни ловни постижения, отличени с различни видове награди. Подвиг, който свидетелства за всеотдайността на Миранда към занаята му като телевизионен продуцент, водещ и ловец с лък. Той е кумир за много ловци с лък.

Tom 05