Victor 01tnw300 img 7972fin.jpg
Виктор Семенов е един от най-отдадените фотографи, посветили част от живота си на дивата природа и животните. Пътешественик и авантюрист, който обича да покорява със своя обектив най-дивите кътчета на нашата планета. Сред неговите постижения, освен многобройните награди от международни и руски изложби, са и постигнатите пълни колекции с невероятни снимки на застрашени животински видове, които всяко дете някой ден ще може да види, благодарение на неговия несломим дух за приключения.

Винаги съм обичал дивата, девствена природа и станах ловец с идеята, че ще имам конкретна цел да правя дълги походи. Най-интересен бе за мен високопланинският лов - най-трудният лов. По време на един от лововете успях да отстрелям китайски овен, най-големият отстрелван някога в Китай.
И тогава нещо в мен се преобърна, разбрах, че няма смисъл повече да се движа в тази посока. Пустотата и тишината след изстрела, повалил животното наруши хармонията и единството с природата. И оттогава предпочитам фотоапарата пред карабината. Оттогава не го изпускам от ръце. Това е моето оръжие във всичките ми пътувания и приключения. Посетих всички континенти, в стотици неизследвани кътчета на нашата планета и изведнъж открих, че онези, с които до вчера бях от противоположните страни на барикадите, сега напълно ме подкрепяха и приветстваха моите успехи. В моите пътувания се опитвам не само да уловя навиците на дивите животни, но и да предам част от красотата на планинския свят!

В. Семенов

Victor 02

Виктор Александрович Семенов. Авантюрист, пътешественик, високопланински ловец и фотограф на диви животни. Обича да пътува в онези части на планетата, където природата се е запазила в девствената си красота и иска да я представи и запази така за поколенията. Завършил Московската селскостопанска академия, Виктор, цял живот е работил в селското стопанство. Като член на правителството на Руската федерация участва в парламента и изпълнява функциите на министър на земеделието. Днес се връща към младежката си мечта и се опитва да я сбъдне. Автор е на редица персонални изложби и албуми. Неговите фотографии украсяват много музейни експозиции в Русия и Европа. Носител е на наградата на фестивала на „Националната фотография“ на Русия - „Златен пегас на Русия“. Участник на общоруския фестивал за дивата природа „Дивата Русия 2017“. Носи и най-високото отличие на Фото Сафари Клуб за приноса си към опазването на дивите животни и техните хабитати.

Victor 04Victor 05Victor 16Victor 06Victor 07Victor 09Victor 10Victor 11Victor 12Victor 13Victor 14Victor 15