Ловно приключение, по всяко време, навсякъде. Сезон за сафари е грандиозна колекция от най-добрите и най-екзотичните ловни дестинации по цял свят.
Планетата ни изхранва 7 милиарда души в момента и човешката популация нараства с двама души всяка следваща секунда, 200 000 души всеки ден, почти 80 милиона души всяка година. По време на тази експанзия хората заемат все повече от Земята и дивите обитатели губят своите хабитати. Но има една част от човешкия род, която е неразривно свързана с дивите животни. Тези хора опитват да запазят съществуващото. Сплотени в големи организации те пазят дивите животни и техните територии, защото тяхната страст към лова ги прави част от застрашените от изчезване видове. В Сафари Сийзън ще ви направим съпричастни с проблемите на ловците. Заедно с вас ще обиколим земното кълбо в търсене на отговора как лова влияе на опазването на дивите животни и техните местообитания. Ще узнаем къде, кога, какво и как ловците могат да ловуват по света. Ще научим основните норми при спортсменския лов и ще видим етичното отношение на ловците към ловуваните животни. Ще се убедим с очите си как трофейния лов може да възобнови почти изчезнали животински видове и в същото време как забраната за лов спомага да изчезнат цели популации от диви животни и техните хабитати в някои държави. Нашето пътуване по света ще ни отведе до 30 държави на 6 континента. Това е само една малка част от възможностите, които имаме днес, но ще е началото на незабравимо пътуване по екзотични места и недокоснати от човешката цивилизация територии. Приключение, в което всеки от вас ще може да ни придружи в следващия час.
Всяко пътуване, дори то да е от хиляда мили, започва с една стъпка. А нашата първа стъпка ще е със Сезон за Сафари по Сафари ченъл.

SS banner A 018